Распоред на силите во Советот на општините од Пелагонискиот регион

0
1743

Во Битола како што веќе објавувме 17 советници за СДСМ, 11 за ВМРО ДПМНЕ, два за независната листа на Габриела Илиевска и еден советник за албанската коалиција.

Во Новаци двете големи партии со идентични места плус еден независен. Слично и во Ресен, но плус едно место за ДУИ. И во Кривогаштани двете партии со идентичен број на советници плус еден независен.