Реакција на Николов за протестот против неговата книга

0
785

Авторот на книгата вели дека делото кое беше промовирано пред една недела е напишано пред две децении и е сатира за тогашното време, а не за ромскиот народ, туку подлабоко навлегува во државниот апарат, на политиките во тоа време, кога на ваков или онаков начин се делеле проекти. Тој вели дека не е расист и дека грешно бил разбран. Повеќе за неговата реакија од неговото телефонско јавување за вестите на Тера.