Реконструкција на ски-патеката во Нижеполе

0
1588

-Како што гледате се работи на комплетното уредување на чајџилницата, а механизацијата ги поставува контурите на трите видиковци кој ке бидат на некој начин мини паркови и место за дружење на гостите како во зимскиот така и во летниот период.

emilija geroskaВкупната инвестиција изнесува 13, 5 милиони денари или една петтина од средствата што Центарот за развој на пелагонискиот- плански регион ги доби за десетте одобрени проекти од програмата за рурален развој“, изјави раководителката на ЦРППР, Емилиа Ѓероска.

nizepole

-Со првата подготовка на ски- патеката битолчани и останатите од регионот ќе можат да ја задоволат страста што ја носи ноќното скијање. Она што досега го имаше можност во поголемите скијачки центри доаѓа и тука.

aleksandarЌе се добие едно катче за спортување, но и дружење што ќе ја ппрошири и самата туристичка понуда на Битола“, изјави раководителот на ски центарот „Ниже Поле“, Александар Ѓоргиевски.