Реконструкција на стадионот во Демир Хисар

0
1141

-Од есенскиот топ 8 проекти кои ги најавив во октомври, дел ја добија очекуваната динамика на реализација, а некои проекти веќе се реализирани. Најавувам дека своја завршница ќе добие реконструкцијата на градскиот стадион во Демир Хисар заедно со Владата, односно Агенцијата за млади и спорт, ги завршивме сите административни процедури, техничката документација е готова, а парите се обезбедени во висина од 7 милиони денари, изјави Љупчо Блажевски, градоначалник на Демир Хисар.