Репортер во Алепо го погоди шрапнел во глава среде известување

0
994

Новинарот Ебрахим ал Катиб доби тешки повреди откако за време на снимање прилог за воздушните напади врз сирискиот град Алепо го погоди шрапнел во лице.

Во моментот на несреќата тој гледа директно во камера, зборува, застанува и потоа се слуша силна експлозија. Камерата паѓа на земја, а кога камерманот повторно ја крева  зумира на лицето на репортерот облиено со крв.

www.mkd.mk