Роденденот на градот со внимание се одбележувал

0
458

Мислам дека достоинствено го одбележуваме денот на Битола, рече градоначалникот Талески кој додаде дека истото го правеле и претходните гарнитури на Локалната самоуправа. Дополни дека од пред неколку години одбележувањето на роденденот на Битола е исполнет со неколкудневна програма почнувајќи од 1 ноември па до 4 ти ноември со што им давале простор на локланите уметници, артисти и спортисти да се претстават, а на граѓаните можност да изберат на која манифестација сакаат да одат.