Русија ќе испрати војска во Сирија

0
459

Советот на федерацијата (Горниот дом на рускиот Парламент) денеска го одобри барањето на рускиот претседател Владимир Путин за употреба на вооружените сили на Русија во Сирија. 

Путин претходно се обрати до Советот со предлог за усвојување на уредба за согласност за користење на контингент на вооружените сили на Русија надвор од руската територија врз основа на општо признатите принципи и норми на меѓународното право.