Русија ќе размести оружје против ракетниот штит на НАТО

0
329

Рускиот претседател Владимир Путин изјави дека неговата земја ќе се спротивстави на против ракетниот одбранбен штит на НАТО во Европа со тоа што ќе размести ново офанзивно оружје. Тој оцени дека Соединетите држави се обидуваат да постигнат воена надмоќ врз Русија но оти Москва тоа нема да го дозволи. Русија неколку години се противи на против ракетниот штит за кој НАТО и Вашингтон велат дека бил со единствена цел, одбрана од евентуален напад од Иран или Северна Кореа.