Русија може да го пробие одбранбениот систем на Европа

0
410

Рускиот командант Сергеј Каракајев изјави денеска дека ракетниот систем на земјата е во можност да го пробие против ракетниот одбранбен систем на Европа, кој го градат САД. Пред една година Каракајев истакна дека Русија ќе има нов интерконтинентален балистички проектил Сармат до 2020 година. Рускиот претседател Владимир Путин претходно изјави дека на Москва и натаму врвен приоритет ќе и биде развојот на нуклеарно оружје.