Руски изведувачи пред битолската публика

0
316

Популарното руско дуо на саксофонистот Владимир Устјанцев и пијанистот Алексеј Мељников настапија пред битолската публика во Центарот за култура, концерт кој беше во рамките на проектот „Амбасада на Мајсторство“ Санктпетербуршкиот Дом на музика со поддршка на Министертвото за култура на Руската Федерација.

Пијанистот Мељников е лауреат на меѓународниот конкурс во Јапонија во 2015 тата година.
Сакософонистот Устјанцев е победник на меѓународниот конкурс на саксофонисти во Либек Германија  2014 тата година но и на повеќе меѓународни натпревари.
Во битола изведоа репертоар од различни композитори.

Во рамките на уметничкото гостување во Македонија уметниците  настапија и во   Скопје и Прилеп .