Руски подморници гаѓаат терористи од Медитеранот

0
401

Русија ја стартуваше првата директна употреба на системот за ракети Калибр кој со двете подморници „Велики Новгород“ и „Колпино“ од Медитаранот гаѓаше мети на терористи во Сирија.

Ракетниот систем Калибар овозможува прецизно гаѓање на мета од голема далечина и за прв пат е употребен како поддршка на руските војници кои се ангажирани во провинцијата Деир ез Зор каде им помагаат на силите на Башр ал Асад во борбата со терористите.