САД донесе одлука за суспензија на приемот на бегалци во земјата

0
626

Одлуката за суспендирање на приемот на бегалци во земјата  Претставничкиот дом на САД, каде што републиканците имаат мнозинство, вчера беше усвоена. Со оваа одлука сириските и ирачките бегалци веќе нема да бидат примени во земјата.

За оваа одлука гласале 289 претставници на Претставничкиот дом, а против биле 137.

Одлуката за суспендирање на приемот на бегалците во САД сега мора да ја разгледува Сенатот.

Белата куќа соопшти дека американскиот претседател Барак Обама ќе стави вето на денешната одлука на  Претставничкиот дом.