САД одобрија прием на 4.700 сириски бегалци

0
489

САД одобрија прием на 4.700 сириски бегалци, а други 7.900 ќе минат низ проверки за безбедност, соопшти министерот за внатрешна безбедност Џеј Џонсон.Тој ги отфрли критиките дека администрацијата на Обама не сака да ја исполни целта – да прифати во државата 10.000 сириски бегалци до крајот на фискалната 2016 година која завршува во септември оваа година.