САД почнаа воздушни напади врз Сирија

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Воздушните напади,  од коалицијата предводена од САД против “Исламска држава” предизвикаа загинувањето и  на најмалку 489 мирни граѓани, се наведува во извештајот на независната организација “ервејс”, пренесе BBC.

Активистите на организацијата, кои се обидуваат да ги следат нападите против екстремистите тврдат дека 57 од воздушните напади доведоа до пзагинуавње  на мирни жители, а најверојатно 48 лица загинаа  и како резултат на “пријателски оган”. Авторите на извештајот посочуваат дека како резултат на ударите загинале над 15 илјади екстремисти од “Исламска држава “

Share.