„Самак“ од Стефановски, парадигма на слободата

0
746

„Самак“ е збирката на раскази која в недела во Битола ќе ја промовира новинарот Пеце Стефановски. Инспириран од неговиот престој во Америка и еленот Самак за кој вели дека е парадигма на слободата.

Промоцијата ќе биде в недела од 18 часот во ресторанот Грне на Магнолија.