Само ВМРО-ДПМНЕ поднесе листа за членови на ИО до ДИК

0
798

Само ВМРО ДПНЕ поднесе листа за членоиви на избирачки одбори до државната изборна комисија.

Од таму информираат дека од 10 те општински изборни  комисии пристигнало известување дека до полноќ не биле доставени други листи од останатите партии за избирачки одбори.

Тоа значи дека ниту ДУИ ниту ДПА не поднесоа листи, а СДСМ уште претходно најави дека ќе ги бојкотира изборите.