Самоубиствен напад во Нигерија

0
280

Најмалку 14 луѓше загинаа, а 30 се повредени во самоубиствениот напад во Маидугури, североисточна Нигерија.

Портпаролот на нигериската полиција Виктор Исукву изјави дека нападот што се случи во дистриктот Муна Гарж, го извеле четворица бомбаши-самоубици, две жени и двајца мажи.

Се уште никој нема преземено одговорност за нападот.