Сараевчаните Безбели апстраклије во Битола се чувствуваат како дома

0
427

Во рамките на турнејата низ Македонија, која се одржа од 3 ти до 7-ми февруари, теферич панк бендот од Сараево, Безбели апстраклије, гостуваа во Битола .

Песните што се чисти мераклиски импровизации, а во Бар чаршија го промовираа албумот Суза сузу стиже.

Текстовите се инспирирани од средината во која живеат, што е животописна на целиот Балкан. Во своите песни го носат сараевскиот црн хумор.
Првиот албум на бедот формиран во 2014 година е со наслов-Кад је бал нек је канибал,а после турнејата во Македонија, го промовираат и новиот видео запис за песната Разбатаљон.