СДС го загрозува нормалното функционирање на единиците на локална самоуправа

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Граѓаните имаат право на ефективна локална самоуправа која ќе им биде на располагање и ќе реализира проекти во нивна полза – се вели во денешното соопштение на ВМРО ДПМНЕ.

„СДС вчера го манифестираше своето антидржавното делување со одбивање на предлогот да се изгласа во итна постапка датумот за одржување на локални избори и да се продолжат мандатите на градоначалниците и советите на општините и градот Скопје, стои во сооопштенито на ВМРО ДПМНЕ. Оттаму додаваат „СДС со ваквото свое дејствување прави преседан и го загрозува нормалното функционирање на единиците на локална самоуправа“.

Share.