СДСМ Битола: Водиме и на двете листи

0
2984

Од изборниот штаб на СДСМ велат дека според нивните податоци од 38 избирачки места во Битола, за кандидатот за градоначалник Петровска гласале 5047 гласови наспроти кандидатот на ВМРО ДПМНЕ Илиоски за кој гласале 2860 гласачи.

Исто така велат дека за нивната советничка листа гласале 3980, наспроти 2860 за советничката листа на ВМРО ДПМНЕ.