СДСМ го осуди нападот врз новинарот на Телма

0
405

СДСМ  го осуди нападот врз новинарот на Телма. „Интерес на сите граѓани е да ја дознаат вистината и да бидат информирани. Тоа е можно само ако новинарите непречено и без никакви закани по нивната безбедност и без притисоци ги извршуваат своите професионаплни задачи“, се вели во соопштението.
Тие најавија дека по победата на изборите ќе им овозможат на новинарите слободно да известуваат. /крај/со/мф