СДСМ кај земјоделците во Егри

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

СДСМ деновиве ги посетила општините Могила, с.Кукуречани а денеска во Егри. Состојбите во земјоделството неколку години се влошувале а оваа година била најкатастрофална, па така земјоделецот се наоѓал во неповолна состојба. Земјоделецот бил губитник и неговиет зијан бил двоен и тоа и при влез на инвестирање бидејќи субвенциите никогаш навреме не му се исплаќале но и при излез во откуп на земјоделските производи, рекоа денеска од СДСМ на пресот во Егри

Share.