СДСМ нема да учествува во работата на Собранието?

0
570

Битката за одбрана на СЈО најверојатно ќе се прошири и во парламентот, а потребата од неа особено се зголеми по вчерашните напади врз оваа институција во обраќањето на претседателот Иванов.

Опозицискиот СДСМ се очекува денеска на прес-конференција да се изјасни за барањето на „Шарената револуција“, која ги повика пратениците да не учествуваат во работата на Собранието, сѐ додека Уставниот суд не се произнесе за уставноста на Специјалното јавно обвинителство и сѐ додека не се гарантира учество на претставници на граѓанскиот сектор во разговорите за излез од политичката криза.