СДСМ со прашање до Талески ?

0
2051

СДСМ денеска со прес конференција.Советникот Козаров јавно го праша градоначалникот Талески за како што рече негова мултимедијална продукција формирана пред да стане градоначалник а затворена во 2009 година.

„Дали уште тогаш во 2004 год визијата на ДПМНЕ на чело со Талески беше Битола да биде најзагаден град, град без спорт, без младина, без инфраструктура, едноставно град без иднина опустошен и со раселени граѓани. Затоа го прашуваме Талески

– Зошто е затворена Арт Медија?
– Кои се причините за нејзино затворање?
– Дали Арт Медија добивала средства од општина Битола и од други јавни претпријатија?
– Дали оваа фирма добила други донации?
Дали идејата за Битола филмски град пропадна со затворањето на фирмата?
Дали од оваа продуцентска куќа почнало неговото богатење? рече Горан Козаров советник од СДСМ.