СДСМ во Скопје, ВМРО-ДПМНЕ во Ресен и во Битола

0
463

Партиите, коалициите и независните кандидати што ќе учествуваат на локалните избори на 15 октомври, денеска ќе одржат митинзи и средби со граѓани во повеќе градови и населени места низ Македонија.

Коалицијата „Живот во Македонија“ предводена од СДСМ ќе одржи средба со граѓани во Чучер Сандево  и митинзи во Шуто Оризари, Бутел и во Ѓорче Петров.

Коалицијата „За подобра Македонија“ предводена од ВМРО-ДПМНЕ ќе има средби со граѓани во Могила и Новаци и митинзи во Ресен и во Битола.