СДСМ за Денот на независноста

0
1106

„Слободата, самостојноста и независноста се најдрагоценото нешто на секоја држава. После илинденското востание, после народно ослободителната војна, 8ми Септември е датумот кој што ќе остане длабоко врежан во корените на историјата на Република Македонија. Датум кој обединува, датум кој дава наше единство, заедништво, датум кој влева надеж на сегашните и на идните генерации. Во оваа прилика од името на СДСМ на сите граѓани на Република Македонија да го честитам 8ми Септември, денот на независноста.

Нека ни е честит и нека ни е вековит“ стои во честитката на  Васко Ковачевски претседател на СДСМ Битола и пратеник во собранието на Република Македонија.