Се асфалтира во Мал Париз

0
1226

-Во населбата Мал Париз во Битола имавме повеќе проблеми.Имавме проблем со куќите кои што повеќето беа дивоградби, но со законот за легализација, сите оние кои што доставија регуларно документи , нивните куќи беа легализирани.

Овде прво во првата фаза од градежните активности беше смената канализацијата, во должина од 1100 метри со 9 милиони денари. Сега продолжуваме со ставање на коловоз во должина од 1200 метри со финансиски средства од 28 милиони денари. Значи вкупно и за канализација и за коловоз се потрошени околу 37 милиони денари. Ова беше од првата фаза, во втората ќе ги опфатиме и другите улици, изјави д-р.Владимир Талески, градоначалник на Битола