Се чувствувам виновен и се извинувам

0
854

Се чувствувам виновен и го признавам делото. Со овие зборови денеска пред Кривичниот суд се обрати 65-годишниот Панче Ангелов, кој е обвинет за насилство врз министерката за одбрана Радмила Шекеринска и премиерот Зоран Заев, што се случи на 27 април во Собранието.

Обвинетиот Ангелов покрај тоа што ја призна вината, во судница се извини како што рече на целокупната македонска јавнист заради грозоморното дело што го направил.

„Во мојот живот ни приближно нешто не сум направил. Сметам дека судот ќе има разбирање за мене. Живеам сам и доколку одам во затвор ќе нема кој да ми помогне – рече обвинетиот Ангелов.

На прашање на судијката дали им се извинува и на оштетените, тој рече дека им се извинува и на нив.