Се дружиме преку уметноста во Сфера

0
280

Невладината организација Сфера од Битола, го организираше настанот посветен на уметноста и виното.

Имено повеќе битолчани цртаа со професионални бои, истовремено дружејќи се преку ликовната уметност.

Ова е само еден од настаните кои Сфера ги организира во текот на годината, а овој настан како што не информираше претседателот на Сфера, Милчо Дули, ќе се одржува еднаш месечно.