Се копа на Партизанска

0
804

Веќе извесен период се копа по должината на улицата Партизанска, поточно на зелениот простор на тротоарот, започнато е да се копа од горниот дел на „Партизанска“, минатата недела се копаше пред болницата, а моментално се копа под раскрсницата кај Шик Лавци. Информацијата која ја добивме од Општина Битола е дека таму се извршуваат градежни работи од страна на ЕВН. Она што граѓаните го поставуваат како прашање е дали после завршувањето на градежните работи зелените површини ќе бидат вратени во првобитна состојба или ќе останат како што е моментално, затрупано со земја. Инаку овие зелени површини долж улицата „Партизанска“ пред повеќе од 10 години беа оплеменети во рамкките на програмата YES.

 

partizanska 1