Се наближува почетокот на крајот на агонијата што ја направи СДСМ

0
504

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски денеска оцени дека со изјаснувањето на Државната изборна комисија (ДИК) оти има услови за предвремени парламентарни избори на 5 јуни, земјата оди напред и се наближува почетокот на крајот на агонијата што ја направи СДСМ во овој период.

– Тоа е одлична вест. Одлична вест е прво што претседателот на Парламентот, Трајко Вељаноски ги распиша изборите на 5 јуни и на тој начин земјата оди напред, на тој начин се наближува почетокот на крајот на оваа агонија која што ни ја направи СДСМ во овој период. Одлична вест е и што ДИК најде сили да го каже тоа што е вистина, тоа што практично сите го очекувавме дека услови за фер, слободни и демократски избори постојат, рече Груевски во интервју за ТВ Канал 5.

За тоа што претседателот на ДИК Александар Чичаковски не учествуваше во гласањето, тој вели дека веројатно е нечија замисла за по изборите да се има причина да се стави некоја флека на целиот изборен процес. Тоа, додаде Груевски, не е новина бидејќи и тоа порано го правела СДСМ кога слично направил (Александар) Новаковски, како претседател на ДИК.