Се стресе Западна, но и Источна Македонија

0
429

Вчера се стресоа Западна и Источна Македонија, а нов земјотрес Европската сеизмолошка опсерваторија регистрирала по полноќ во ресенскиот регион.

Во 01 часот и 25 минути потрес од 2,6 степени според Рихтер е почувствуван западно од Ресен.

Земјотресот бил на длабочина од 1 км.

Потрес во Ресен беше почувствуван и вчера а земјтреси имаше и во Делчево и во Охрид.