Се урна воен авион на аеромитинг: Седум загинати, пилотот извлечен од запалените остатоци!

0
324

Седум лица загинаа во несреќа на авион во текот на аеромитинг на подрачјето на западен Сусекс, во Велика Британија. Поранешниот воен авион, паднал врз автомобилите на блискиот автопат и експлодирал.
Има и повредени, лесно и потешко.
Пилотот сепак го преживеал падот. Во последен момент капитулирал во воздух и тргнал кон тлото.
Околу 20 000 луѓе сведочеа на падот на авионот.
Сведоци велат дека авионот изведувал круг во воздух и дека „на дното“ на кругот изгубил сила и тргнал кон тлото.
„Слушнавме експлозија и видовме како се мешаат оган и дим. Сите се во шок, се надеваме дека само пилотот преживеал“, вели Џејсон Дварик.