Седница на Собранието на Македонија за интерпелација на тројца министри

0
422

Собранието на Македонија денеска ќе ја одржи 13. седница на која ќе расправа за седум точки, меѓу кои и интерпелација за тројца министри од новата Влада. Пратениците ќе расправаат за интерпелација на министерот за надворешни работи Никола Димитров, министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски и за министерката за труд и социјална политика Мила Царовска, поднесени од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ.