Седум луѓе загинале во Мексико по удар од гром

0
443

Гром ударил во група луѓе во Мексико, при што загинале седум членови на едно семејство, меѓу кои четири биле деца, соопштуваат влстите во Мексико.

Несреќата се случила во Гуанахуато, кога за време на силни ветрови, луѓето работеле на поле. Повредено е упте едно дете и една жена.

Загинатите деца биле на возраст три, пет, девет и 14 години.