Селективна аболиција не може да има

0
499

Лидерот на СДСМ, Зоран Заев, на денешната прес-конференција, а во однос на политичката криза, порача дека не може да има селективно поништување на аболицијата.

– Не може аболицијата да се спроведува според изјавите на оние кои се одрекле од неа или според волјата на претседателот Ѓорге Иванов. Аболицијата мора да биде целосно поништена. Законот треба да важи еднакво за сите. Секој што го прекршил законот мора да одговара. Нема спас нити за аболираниот Груевски, нути за неговото друштво, порача тој.