Семакедонска средба во Трново

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Во дворот на црквата „Успение на Пресвета Богородица” во битолското село Трново, денеска се одржа 49-та Семакедонска средба.

Ја организираа Матицата на иселеници на Македонија, Здружението на Македонците од Егеjскиот дел на Македонија, Сојузот на Македонците од Егејот Македон и Светкиот Македонски конгрес.

Заради актуелната ситуација со коронавирусот, организаторите ја одржаа средбата согласно протоколите за заштита.

Share.