Сеп Блатер поднесе оставка!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ФИФА ќе добие нов претседател иако Сеп Блатер беше реизбран во петокот. Швајцарецот изјави дека поднесува оставка затоа што неговиот мандат не е подржан од сите членови на конгресот.

„ФИФА беше мојот живот. Ќе организирам конгрес за моја замена за претседател. Нема да се кандидирам.“ – изјави Блатер.

Засега нема повеќе информации околи тоа дали и Блатер ќе биде дел од уапесените за скандалот за перење пари и корупција но до крајот на следната недела се очекува поконретни промени и наследник на Блатер.

Share.