Сергеј Лавров доаѓа во Србија – Се враќа ли руското влијание?

0
364

Сергеј Лавров, министерот за надворешни работи на Руската Федерација, во текот на декември ќе одржи дводневна посета на Србија при што на средбите со државниот врв ќе разговара за важни прашања од областа на економијата, но и меѓународната политика.

Во Белград Лавров ќе се сретне со претседателот Томислав Николиќ, со премиерот Александар Вучиќ и со шефот на дипломатијата Ивица Дачиќ.