Северна Кореја ќе создаде играч подобар од Меси

0
622

Кога големиот лидер ќе посака нешто, тоа веднаш е и наредба за неговите поданици. Ким Јонг-ун увиде колку фудбалот значи за промоција на земјата во светски рамки и побара во Северна Кореја да се создаде фудбалер кој ќе биде подоминантен од Лионел Меси.

Неодамна, во земјата се отвори нова фудбалска школа, а Ким Јонг верува дека токму таму може да се создаде играч кој најпрво ќе биде доминантен во Азија, а потоа и најдобар на светско ниво. Дури да биде подобар и од Меси.

„Ги тренираме нашите стиденти, за да станат суперталентирани играчи кои ќе имаат поголеми вештини од тоа што сега го покажува Лионел Меси“, откри Ри Ју-Илкој е тренер во академијата во Пјонгјанг, кој додаде „Уверен сум дека ќе доминираме во Азија, а потоа и во цел свет“.