Шабац и Марија со песна за Битола

0
2162

„Дур имам сила, дур имам глас ќе пеам за мојот град“, се пее во рефренот на најновата песна за еден од најопеаните македонски градови, Битола, во изведба на Дарко Јоцковиќ – Шабац и Марија Станковска.

Автор на стиховите е самиот Шабац, а за аудио и видео продукцијата се погрижи екипата на студиото „Гимел“. Како изгледа и звучи сето тоа, но и повеќе за самата песна од разговорот со Шабац во продолжение.