Шарена револуција во Битола

0
4455

Уште еден протест во Битола против одлуката на претседателот Иванов за аболиција на политичарите од власта и опозицијата.

cetvertok.Still003

Тргнаа од офицерскиот дом, преку Широк сокак, до канцеларијата на претседателот на државата кај Шехерезада каде имаше полициски кордон.

cetvertok.Still002

Потоа продолжија до зградата на општина Битола, каде што рекоа дека ова не е протест само заради последните политички случувања, туку како што рекоа протест за се она што лошо се случувало во Македонија во времето на оваа власт, за оние кои веќе не се со нас и ја напуштија Македонија во потрага по подобро утре. Упатен беше повик за мирни протести.

cetvertok.Still004

cetvertok.Still005

cetvertok.Still006