Шарената револуција ја обои зградата на Агенцијата за медиуми

0
538
Барокната зграда на Aгенцијата за медиуми,  доби „ нова “фасада на протестот. Неколкуте илјади демонстранти извикувајќи „Овде беше парк“, фрлаа со боја на зградата.
На улицата на којашто се наоѓа зградата, демонстрантите го ставија и својот потпис “Шарената револуција” по што се упатија кон Владата, каде ги скандираа своите барања за оставка од, според нив, криминалната власт.