Шефот на грчката дипломатија Коѕиас денеска во Македонија

0
385

Грчкиот министер за надворешни работи Никос Коѕиас, како што е најевно, денеска во Скопје ќе се обрати пред Амбасадорскиот совет во Министерството за надворешни работи. Се очекува Коѕиас да оствари и тет а тет средба со шефот на македонската дипломатија Никола Попоски. Тој, како што изјави вчера на почетокот на Амбасадосркиот совет, не очекува на средбата со Коѕиас да биде отворено прашањето за името и посочи дека приоритет е подобрување на односите и создавање на посилни врски во што е можно повеќе области.