Шешељ повторно го запали хрватското знаме

0
429
Beograd, 5. avgusta 2015 - Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Seselj pali zastavu Hrvatske sa pristalicama tokom protesta SRS ispred ambasade Hrvatske u Beogradu. FOTO TANJUG / MARKO DJOKOVIC / bb

Лидерот на „Српската радикална странка“ Воислав Шешељ го запали хрватското знаме на протестот пред Амбасадата на Р.Хрватска во Белград.Тој пред присутните функционери и поддржувачи  на неговата партија порача  дека никогаш нема да ја признаат како што вели „независната хрватска усташка држава“ се додека трае окупацијата на Република Српска Краина.Шешељ додаде и дека ќе дојде време кога србите ќе ја повратат српска краина и дека во иднина ќе се види кога и како ќе се ослободи тоа што е српско.