Шест интервенции на пожарната вчера

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

pozar 1 21Растат темепратурите, а со тоа и интервенциите на противпожарната единица од Битола. Само во текот на вчерашниот ден имале шест интервенции.

KOCO 21 VIКостадин Поповски командир на ТППЕ Битола вели дека интервенирале околу 9 часот на депонија кај Тунелот истата се активирала повотрно околу 13 часот, на Турските гробишта во Битола и во вечерните часови на две опожарени возила, кои биле во движење со што се смеат дека високите темепратури се причина за пожарите.

pozar 2 21

Статистички од лани, овој јули имало помалку интервенции, но сезоната на пожари допрва доаѓа.

Поповски додава дека дури сега вегетацијата се исуши земјата е сува, време е на жетва и со палењето на стрништата опасноста е поголема.

pozar 3 21

Апелот останува да се биде совесен до крај во овие пеколни горештини, зошто само искра е доволна да настане катастрофа.

Share.