Шок бомби и жица меѓу мигрантите и Македонија

0
456

Во меѓуграничниот простор има илјадници бегалци, најмногу од нив од Сирија, сместени во импровизирани кампови, наседнати на и околу пругата. Меѓу бегалците и македонските полициски сили е поставена бодликава жица. Утрово полицијата употребила шок бомби.

Во меѓуграничниот простор има илјадници бегалци, најмногу од нив од Сирија, сместени во импровизирани кампови, наседнати на и околу пругата. Меѓу бегалците и македонските полициски сили е поставена бодликава жица. Од МВР велат дека во земјава се дозволува влез на лимитиран број на илегални мигранти од поранливите категории кои може да бидат згрижени и соодветно третирани согласно капацитетите на државата.