Што донесуваат годинешните Илинденски денови?

0
755

Оваа година покрај 1000 учесници од Македонија, на фестивалот ќе учествуваат и фолклорни групи од Мексико, Шпанија, Кипар, Турција и Бугарија.

Фестивалот започнува традиционално со фолклорното дефиле низ Широк сокак на 29 јули. Првата и втората фестивалска вечер ќе бидат на ракометното игралиште во Битола, третата во старата чаршија, а четвртата на Хераклеа.