Што се постигнува со биорезонантните третмани?

0
746

Како против бактериите и вирусите, кои во некои случаи можат да бидат фатални. Новата апаратура за биорезонантни третмани присутна во ВТ Диет клубот во Битола.

ВТ диет клубот е првата установа што ја зачна квантната медицина во Битола со тоа што донесовме најсовремена апаратура за квантна дијагностика од Русија. Новата апаратура за биорезонантни третмани ќе допринесе во комплетирање на услугите кои ги нуди ВТ диет клубот од областа на квантната медицина. Биорезонантните третмани се третмани кои што ги убиваат бактериите, вирусите и паразитите преку електромагнетните полиња на принципот на биорезонанца. Исто така, овие третмани имаат и стимулирачко дејство и го подобруваат функционирањето на различни органи и органски системи, изјави Влатко Таневски нутриционист

Таневски вели дека Биорезонантните третмани се делотворни при тешки хронични заболувања (канцер), појава на воспалителни процеси, опаѓање на имунитетот, настинки, грипови, вирусни инфекции, алергии и кожни заболувања, и сите видови заболувања што се предизвикани од паразити, вируси, бактерии како што се: кандида албиканс, хеликобактер пилори, ешерихија коли и сл.

Биорезонантните третмани покрај тоа што имаат закрепнувачко дејство врз организмот, тие дејствуваат и биостимулативно на имунолошкиот систем. Исто така, истите видно го зголемуваат виталниот тонус, го подобруваат памтењето и работата на мозокот. Исто така, друго нивно позитивно дејство е забрзувањето на метаболизмот на клеточно ниво и размената на материи, изјави Таневски

За време на спроведување на сеансите, низ електродите протекува слаб електрицитет кој е безбеден за пациентот, вели Таневски и додава дека истиот не предизвикува дразнење на кожата и грчеви во мускулите. Тука повеќето од нас ќе си го постават прашањето: „Дали постојат некои состојби кај кои не се препорачува употребата на биорезонантните третмани“?

-Контраиндикации за употреба на биорезонантните третмани се: присуство кардиостимулатор (пејсмејкер) во телото, бремени жени и деца под 5 годишна возраст.( тука ќе ставм и изјавата за тоа дека третманот се одвива во фази и дека трае 60 минути)

Она што вам ви преостанува е да одвоите од вашето време 1 час за да направите Биорезонантни третмани во ВТ Диет клубот во Битола