Што вети власта, а не исполнува

0
541

-Вмро-Дпмне 12 години ветува, а реално не исполнува.

Вмро-Дпмне вети реновирање на Тумбе Кафе, вети и реално излаже.

Вмро-Дпмне вети нов стадион во Битола, вети и реално излаже.

Вмро-Дпмне вети спортска сала во Битола, по сите европски стандарди, вети и повторно, реално излаже.

Вмро-Дпмне вети реновирање на Офицерскиот Дом во Битола, вети и излаже.

Вмро-Дпмне вети катни и подземни гаражи, вети и повторно излаже.

Е вака Вмро-Дпмне ветува и реално лаже 12 години.

Но за да бидеме искрени до крај, мора да кажеме дека Вмро-Дпмне има работи кои не ги вети, а ги оствари. Имено тие не ветија дека Владимир Талески, гробарот на Битола, ќе биде осомничен за криминал тежок 360 000 евра, но сепак реално го реализираа тоа и во Битола го создадоа Транспортер.

После 11 декември Вмро-Дпмне ќе биде во длабока опозиција, а ќе биде во длабока опозиција затоа што 12 години го поддржуваат Владимир Талески, ќе биде во длабока опозиција затоа што 12 години ги лажат битолчани и ќе биде во длабока опозиција затоа што 12 години интересите на партијата и личните интереси на поединци беа ставани пред интересите на Битола и битолачани.

Битола на 11 декември ќе гласа за ЖИВОТ ВО МАКЕДОНИЈА, изјави Александар Касапов, ЛДП-Битола